Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Φωτοπεριόδου ή Αυτόματης άνθισης

Φωτοπεριόδου ή Αυτόματης άνθισης;

Η κάνναβη διαχωρίζεται σε δυο βασικές κατηγορίες ως προς τον τρόπο άνθισης του. Τα φυτά φωτοπεριόδου και τα φυτά αυτόματης άνθισης.Θηλυκοποιημένοι σπόροι

Όταν μιλούμε για θηλυκοποιημένους σπόρους, εννοούμε πως το γένος του φυτού που παράγεται είναι θηλυκό. Αυτό είναι σημαντικό καθώς μόνο τα θηλυκά φυτά παράγουν ανθούς κάνναβης και για το λόγο αυτό προτιμούνται. Οι σπόροι κάνναβης που έχουν υποστεί επεξεργασία θηλυκοποίησης έχουν την ιδιότητα να εξαλείφουν τα αρσενικά χρωμοσώματα και να παράγουν μόνο θηλυκά παραγωγικά φυτά.

Φωτοπεριόδου

Η ανθοφορία ενός θηλυκού φυτού φωτοπεριόδου ξεκινά καθώς αρχίζει να λαμβάνει λιγότερο ηλιακό φως, όταν δηλαδή μικραίνουν οι ημέρες προς το τέλος του καλοκαιριού και κατά την μετάβαση στο φθινόπωρο. Οι σπόροι φωτοπεριόδου χρειάζονται περίπου έξι με εφτά μήνες για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του φυτού σε εξωτερικές καλλιέργειες. Σε εσωτερικές ο συνολικός χρόνος συγκομιδής εξαρτάται απ το χρόνο ανάπτυξης συν το χρόνο άνθισης. Η διάρκεια της ανάπτυξης είναι κάτι που επιλέγει ο καλλιεργητής και ο χρόνος ανθοφορίας είναι ενα χαρακτηριστικό του φυτού που μας δίνει ο παραγωγός των σπόρων. (Συνήθως είναι απο 7-8εβδομάδες μέχρι και 15-16εβδομάδες αναλόγως την ποικιλία).

Προτερήματα των θηλυκοποιημένων σπόρων φωτοπεριόδου
Οι θηλυκοί σπόροι αναπτύσσουν θηλυκά φυτά οπότε αποτρέπεται η επικονίαση από τα αρσενικά.
Κάθε φυτό είναι παραγωγικό.
Βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου.
Οι θηλυκοί σπόροι είναι σχεδόν 100% απαλλαγμένοι από ερμαφρόδιτα σπόρια.
Υψηλότερη παραγωγή ανθών από τα αντίστοιχα αυτόματα.

Θηλυκοποιημένοι σπόροι - Αυτόματης άνθισης


Η βασική διαφορά από τους σπόρους φωτοπεριόδου είναι πως η διασταύρωση τους με την κάνναβη ruderalis δίνει πολύ πιο σύντομα ανθοφορία του φυτού, χωρίς αυτό να εξαρτάται από τον κύκλο του ηλιακού φωτός. Τα φυτά που προκύπτουν από σπόρους αυτόματης άνθισης είναι μικρότερα σε μέγεθος, ταχύτερα στην ανάπτυξη και λιγότερο ευαίσθητα από τα αντίστοιχα θηλυκοποιημένα. Χρειάζονται 2 έως 3 μήνες για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του φυτού.

Προτερήματα των σπόρων αυτόματης άνθισης

Το φυτό ανθίζει αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα σε οτι έχει να κάνει με τους χρόνους φωτισμού. Οι τυπικές 18 ώρες φωτός και 6 ώρες σκοτάδι είναι αρκετές για να επιτύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα.
Όπως οι θηλυκοποιημένοι σπόροι φωτοπεριόδου έτσι και οι feminized σπόροι αυτόματης άνθισης αναπτύσσουν θηλυκά φυτά.
Κάθε φυτό είναι παραγωγικό. Μπορούμε να πετύχουμε σύντομες παραγωγές (ιδανικό για μέρη οπου οι συνθήκες δεν επιτρέπουν μεγάλης διάρκειας καλλιέργειες).
Λόγω της διασταύρωσης τους με το φυτό ruderalis το φυτό μεγαλώνει λιγότερο και απαιτεί λιγότερη συντήρηση.
Τα αυτόματα φυτά είναι πιο ανθεκτικά στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, τα παράσιτα και τα ζιζάνια.


*Υπενθυμίζουμε πως οι πληροφορίες απευθύνονται σε συλλέκτες καθώς η καλλιέργεια απαγορεύεται και οι σπόροι πωλούνται ως σουβενίρ.

Μενού

Κοινοποίηση

Κώδικας QR

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος