Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Ίντικα ή Σατίβα; Ποιες είναι οι βασικές διαφορές Indica και Sativa και πως να επιλέξετε.

Ίντικα ή Σατίβα;Το φυτό της κάνναβης διακρίνεται σε δύο γενικές κατηγορίες που αφορούν την μορφολογία του αλλά και την χημική του σύσταση, καθώς και τις πιθανές επιδράσεις που έχει η κατανάλωση του. Πρόκειται για τις cannabis indica και cannabis sativa.


Cannabis Indica

Η σαγηνευτική ίντικα είναι ένα φυτό με πλατιά φύλλα που αναπτύσσεται κυρίως σε πλάτος, δίνοντας έναν φουντωτό ανθεκτικό θάμνο. Τυπικά, τα φυτά της κάνναβης Indica είναι μικρά σε ύψος, πυκνά με φαρδιά φύλλα. Τα φυτά Indica συνήθως αναπτύσσονται ταχύτερα και έχουν υψηλότερη απόδοση από την ποικιλία sativa.
Οι λάτρεις της cannabis indica την προτιμούν τόσο για την αντοχή της, όσο και για την χαλαρωτική και παυσίπονη επίδραση της.

Οι κύριες ιδιότητες των στελεχών Indica περιλαμβάνουν:

ψυχική χαλάρωση
μυϊκή χαλάρωση
μειώνει τη ναυτία
μειώνει τον οξύ πόνο
αυξάνει την όρεξη
αυξάνει την ντοπαμίνη (έναν νευροδιαβιβαστή που βοηθά στον έλεγχο των κέντρων ανταμοιβής και ευχαρίστησης του εγκεφάλου)


Cannabis sativa

Η ανεβαστική σατίβα. Τα φυτά της cannabis sativa σε αντίθεση με αυτά της Indica μεγαλώνουν πολύ σε ύψος είναι λεπτά, μακριά με στενά φύλλα ενώ το χρώμα τους είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό πράσινο από το αντίστοιχο της Indica.
Τα φυτά της cannabis sativa χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν, να ωριμάσουν και απαιτούν περισσότερο φως. Ένα ώριμο φυτό μπορεί να μοιάζει περισσότερο με δέντρο, παρά με θάμνο λόγω του ύψους.
Οι λάτρεις της cannabis sativa την προτιμούν για το ιδιαίτερα την ενεργητική της επίδραση σε σώμα και πνεύμα.

Οι κύριες ιδιότητες των στελεχών Sativa περιλαμβάνουν:

κατά του άγχους
αντι-καταθλιπτικό
αντιμετωπίζει τον χρόνιο πόνο
αυξάνει την εστίαση και τη δημιουργικότητα
αυξάνει τη σεροτονίνη (έναν νευροδιαβιβαστή που συμμετέχει στη ρύθμιση της μάθησης, της διάθεσης, του ύπνου, του άγχους και της όρεξης)

Μενού

Κοινοποίηση

Κώδικας QR

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος