Royal Cheese Fast Version (Royal Queen Seeds)
- Γενετικά: Old School Skunk x Afghani
- Σύνθεση: σατίβα: 40% ίντικα: 60%
- Εξωτερική συγκομιδή: αρχές Οκτωβρίου
- Ύψος εξωτερικά: 130 - 200 εκ.
- Ύψος εσωτερικά: 60 - 100 εκ.
- Απόδοση εξωτερικά: 550-600 γρ/φυτό
- Απόδοση εσωτερικά: 450-550 γρ/τ.μ.
Το Cheese είναι μία θρυλική κάνναβη που κατάγεται από την Αγγλία. Πήρε τη κληρονομιά του από κάποιο φυτό της πρωτότυπης ποικιλίας Skunk #1, το οποίο επανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε από κάποιους αφιερωμένους καλλιεργητές από το Λονδίνο. Εν τέλει δημιούργησαν μία ποικιλία με τόσο έντονη οσμή που θεωρήθηκε ότι το πιό κατάλληλο όνομα γι'αυτήν είναι το Cheese (τυρί).
Από τότε, το γενετικό υλικό του Cheese έχει εξαπλωθεί στον κόσμο, κερδίζοντας ένα Cannabis Cup και έφτασε, στην πορεία, τη σχεδόν θρυλική του θέση στα μάτια των καπνιστών. Στη RQS το πήραμε, το θηλυκοποιήσαμε και παρουσιάζουμε το Royal Cheese.
Το Royal Cheese Fast Version θα μεγαλώσει περίπου 1 μέτρο εσωτερικά, αλλά θα τεντώσει μέχρι περίπου τα 2 μέτρα έξω στον ήλιο. Σ'αυτό το φυτό αρέσει να πίνει πολύ και γίνεται μεγάλο και δυνατό, ως αποτέλεσμα. Το κυριότερο ζήτημα που συναντάει κάποιος που καλλιεργεί το Royal Cheese είναι η οσμή. Αυτό το φυτό μυρίζει τόσο πολύ που κάνει απαραίτητο ένα φίλτρο άνθρακα σε εσωτερικό χώρο, καθώς όλοι όσοι βρίσκονται σε άμεση ακτίνα θα το μυρίσουν.
Στην εσωτερική καλλιέργεια, το Royal Cheese Fast Version θα αποδώσει περίπου 60 γρ./φυτό ή 450-550 γρ. το τετρ.μέτρο κάτω από 600W φωτισμό. Εξωτερικά, θα υψωθεί πάνω από όλα τα άλλα και μπορεί να δώσει περίπου 600 γρ. αν βρίσκεται στο σωστό κλίμα (Ισπανία, Ιταλία). Μπορεί να καλλιεργηθεί εξωτερικά και στη βόρεια Ευρώπη, αλλά θα παράγει χαμηλότερης ποιότητας παπάδες από αυτούς που προκύπτουν από εσωτερική καλλιέργεια.
Το Royal Cheese Fast Version μπορεί να συλλεχθεί μετά από 8 βδομάδες ανθοφορία, για να επιτευχθεί η πιό έντονη γεύση. Αφήνοντάς το 2 βδομάδες παραπάνω, δηλαδή 10 βδομάδες, θα δώσει λιγότερη γεύση, αλλά περισσότερο “χτύπημα” σε κάθε τζούρα. Οπότε, εξαρτάται από τον κάθε καλλιεργητή να πειραματιστεί και να βρεί ποιός είναι ο κατάλληλος χρόνος συγκομιδής για τον ίδιο. Πάντως, ως γενικός κανόνας, το Cheese μπορεί να συλλεχθεί σε 8 βδομάδες.
Το κάπνισμα του Cheese είναι, απλώς, φανταστικό. Έχει δυνατό, οξύ άρωμα που ακολουθείται από μία ωραία γεύση, αλλά αυτό που το καθιστά τόσο απολαυστικό είναι η απόλυτη δύναμη της μαστούρας που παίρνεις σε κάθε τζούρα.