Κάντε κλικ για περισσότερα προϊόντα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.

Moroccan Beldia Kif (ACE Seeds)

Αυθεντική καθαρή μαροκινή ποικιλία, παγκοσμίως γνωστή για την παραγωγή του διάσημου μαροκινού χασίς

Γενετικά στοιχεία: 2ης γενιάς μαροκινή καθαρή σατίβα


Τύπος: P2 LANDRACE STRAIN
Μορφή: Regular
Αναλογία Sativa / Indica: 100% SATIVA
THC 2,5-5%
CBD 0-2%
CBG 0-0,16%
Άνθιση σε εσωτερικούς χώρους: 7-8 εβδομάδες
Άνθιση σε εξωτερικούς χώρους: Αύγουστο
Απόδοση: Μέση
Αντίσταση έναντι ακάρεων αράχνης: Υψηλή
Αντίσταση έναντι της μούχλας: Υψηλή
Αντίσταση έναντι του βοτρύτη: Μέση-Υψηλή
Αντίσταση έναντι της λευκής μύγας:
Αντοχή στο κρύο: Υψηλή
Αντοχή στην ζέστη: Μέση-Υψηλή
Γεωγραφικό πλάτος: 0º - 50º



13,00 € (με Φ.Π.Α.).
Επιλέξτε συσκευασία
  • 1 σπόρος
  • 3 σπόροι
  • 5 σπόροι
Διαθέσιμο
Κωδικός:
63-1522-x3938
Λίστα σύγκρισης0
Προσθήκη στη λίστα επιθυμιών
Αγαπημένο0
Περιγραφή

Παραδοσιακό φυτό χασίς από την περιοχή Rif κοντά στα Ketama και Chefchaouen, διάσημο για την παραγωγή kif (το παραδοσιακό μείγμα λουλουδιών κάνναβης με καπνό) και το περίφημο μαροκινό ξανθό χασίς.

Αυτή η καθαρή μαροκινή ποικιλία είναι ένα από τα γρηγορότερα ψυχοδραστικά sativa landraces στον πλανήτη, λόγω των ημι-αυτόματων χαρακτηριστικών του και του πολύ σύντομου χρόνου ανθοφορίας του. Παραδοσιακά, αυτή η ποικιλία σπέρνεται στις αρχές της άνοιξης, αρχίζει να ανθίζει τον Ιούνιο και η συγκομιδή του ξεκινά μόλις τον Αύγουστο, οπότε και αρχίζει η επεξεργασία με χτύπημα στο χέρι για να παραχθεί  το παραδοσιακό μαροκινό χασίς, το οποίο ποικίλλει στην ποιότητα ανάλογα με το το μέγεθος του κόσκινου και το χρονικό διάστημα που χτυπάει κάποιος τα λουλούδια.

Τα μαροκινά φυτά είναι μικρά / μεσαίου μεγέθους. Ξεκινούν με αρκετά φαρδιά φύλλα, αλλά όταν φτάσουν στην ωριμότητα και την ανθοφορία τους, αναπτύσσονται ως καθαρό sativa με μακριές ανθοφόρες δομές, που γρήγορα σχηματίζουν παπάδες μεγάλων διαστάσεων. Υπάρχουν 2 κύριοι φαινότυποι ανάλογα με τη δομή τους. Ο πιο κοινός φαινότυπος μεγαλώνει πολύ συμπαγής και ψηλός, με τον δεύτερο φαινότυπο να είναι μικρότερος, πιο κοντός και με περισσότερες διακλαδώσεις.

Αυτή η ποικιλία καλλιεργείται παραδοσιακά στον τόπο της σε πολύ υψηλή πυκνότητα φυτών ανά κομμάτι γης, με πολύ λίγο λίπασμα και νερό, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αναπτύξει εξαιρετική αντοχή ενάντια στη θερμότητα και την ξηρασία, αποδίδοντας τέλεια με λίγη φροντίδα και χαμηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών, γεγονός που την καθιστά ιδανική ποικιλία για αντάρτες εξωτερικού χώρου που δραστηριοποιούνται σε ζεστά και ξηρά κλίματα.

Το Μαρόκο είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χασίς στον κόσμο, με το φημισμένο του προϊόν να είναι το πλέον εξαγόμενο, ειδικά στην Ευρώπη. Δυστυχώς, από τις αρχές του 21ου αιώνα, πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο μια μαζική εισαγωγή ξένων γενετικών εσωτερικών χώρων από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή και η ισχύς του χασίς.

Ενώ αυτό επιτεύχθηκε σε ορισμένες φάρμες όπου τα ξένα γενετικά καλλιεργούνται με περισσότερη προσοχή, η γενετική μόλυνση σήμαινε επίσης ότι το μαροκινό χασίς έχει χάσει σταδιακά τη χαρακτηριστική ψυχοδραστικότητα και το διακριτικό «χρυσό» και ώριμο προφίλ τερπενίων, το οποίο έκανε το μαροκινό χασίς παγκόσμια αναφορά στην σκηνή της κάνναβης του 20ού αιώνα.

Ορισμένοι μαροκινοί καλλιεργητές έχουν πλέον συνειδητοποιήσει πως τα εισαγόμενα γενετικά απαιτούν πολύ περισσότερη φροντίδα, νερό και λιπάσματα, συλλέγονται πολύ αργότερα από τις παραδοσιακές μαροκινές ποικιλίες και δεν έχουν την ίδια αντίσταση ενάντια στη θερμότητα και τα παράσιτα της υπαίθρου. Οι παλιές μαροκινές ποικιλίες εξακολουθούν να είναι οι πλέον κατάλληλες για καλλιέργεια σε μεγάλες απομακρυσμένες περιοχές με κακούς πόρους άρδευσης που δεν μπορούν να καλλιεργηθούν με τόση φροντίδα.

Για αυτόν τον λόγο, μια ομάδα μαροκινών καλλιεργητών της παλιάς σχολής μας προσέφερε τα κειμήλια της, σπόρους αρχαίους μαροκινούς, για την αναπαραγωγή και τη διατήρησή τους, προτού η ασταμάτητη γενετική μόλυνση εξαλείψει εντελώς αυτές τις ποικιλίες στην αρχική τους κατάσταση.

Ως αποτέλεσμα αυτής της εργασίας συντήρησης, η ACE Seeds σας προσφέρει αυτό το μυθικό φυτό για χασίς στην καθαρότερη πρωτότυπη μορφή του.

Δομή: Ξεκινά με φαρδιά φύλλα στα πρώτα στάδια της ζωής του, αργότερα αναπτύσσεται ως καθαρή sativa μικρού / μεσαίου μεγέθους με λεπτά φύλλα.

Αρώματα:  Ξυλώδη, γήινα, πικάντικα, αρώματα βοτάνων, με «χρυσές» και μέλι πινελιές, που θυμίζουν το κλασικό μαροκινό ξανθό χασίς

Επίδραση: Ελαφριά. Εγκεφαλικά και σωματικά αισθησιακό στην αρχή, γίνεται πιο έντονο στην συνέχεια και επηρεάζει την αντίληψη. Σταδιακά αυξάνει την ενδοσκόπηση και την εσωτερικότητα, καταλήγοντας σε μια ευχάριστη χαλάρωση και ηρεμία, προκαλώντας το κλασικό “χαμένο” ύφος και τα κόκκινα μάτια που παραπέμπουν σε καλό μαροκινό χασίς.

Προφίλ τερπενίων: Περιέχει κυρίως τα ακόλουθα μονοτερπένια: υψηλές ποσότητες άλφα πινένιο και βήτα μυρκένιο, ακολουθούμενη από βήτα πινένιο σε μικρότερες ποσότητες. Sesquiterpenes: κυρίως βήτα-καρυοφυλλένιο (2/3 μέρη) και μικρότερες ποσότητες άλφα-χουλουλενίου (1/3).

Λεπτομέρειες προϊόντος
63-1522-x3938

Χαρακτηριστικά

Είδος
κυριαρχεί Sativa
Τύπος φυτού
Φωτοπεριόδου
Χρόνος άνθισης
8 εβδομάδες
THC %
3-5%
Τύπος Καλλιέργειας
Εσωτερική/Εξωτερική
Είδος σπόρων
Κανονικοί σπόροι

Μενού

Κοινοποίηση

Κώδικας QR

Ρυθμίσεις

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε τις λίστες επιθυμιών.

Είσοδος

Δημιουργήστε ένα δωρεάν λογαριασμό για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στοιχεία.

Είσοδος