Durban Poison (Dutch Passion)
To Durban Poison είναι μία κλασσική ποικιλία εσωτερικής και εξωτερικής καλλιέργειας, αρκετά δυνατή κυρίως εξωτερικά σε ακραία νότια/βόρεια γεωγραφικά πλάτη. Εισήχθη από τη Νότια Αφρική και παρήχθη στην Ολλανδία. Διασταυρώθηκε αποκλειστικά με τον εαυτό του για πολλά χρόνια κατά τη δεκαετία του '70. Κάθε γενιά Durban Poison προσαρμοζόταν όλο και περισσότερο στις ανεμώδης και βροχερές συνθήκες της βόρειας Ευρώπης. Κατά τη διαδικασία της διασταύρωσης κάποιο άγνωστο γενετικό υλικό ίντικας ενώθηκε με το Durban, το οποίο μπορεί αρχικά να δίνει πλατιά φύλλα ίντικας, αλλά το μοτίβο ανάπτυξης επιτρέπει την επικυρίαρχη σατίβα να δείξει μέχρι το τέλος, μαζί με τα μακρυά άνθη και λεπτά φύλλα σατίβας.
Είναι έτοιμο για συγκομιδή μετά από 8-9 βδομάδες ανθοφορίας εσωτερικά. Εξωτερικά, μπορεί να φτάσει τα 2-3 μέτρα ύψος και τελειώνει κατά τις αρχές του φθινόπωρου. Με αρκετή ριζική ανάπτυξη το Durban αναπτύσσει γερά παρακλάδια, τα οποία θα σηκώσουν βαριά, ρητινώδη άνθη. Η ανάπτυξη του φυτού, η εμφάνιση της συγκομιδής και το "ανέβασμά" του είναι τυπικά της σατίβας. Έχει μία πικάντικη γεύση με τόνους από γλυκάνισο, γλυκόριζα και γαρύφαλλο. Οι παπάδες είναι συχνά σκούροι πράσινοι και είναι ανθεκτικοί στη μούχλα και στα παράσιτα.